Bazele formarii profilului de Investigator Financiar European

În Stațiunea Neptun – Q Hotel, în perioada 2-8 iulie 2017, va avea loc Sesiunea de Formare ”Bazele formării profilului de Investigator Financiar European”, organizată în parteneriat de către Asociația Profesională a Formării în Administrația Publică Locală – CINAQ și Fundația EUROLINK-Casa Europei, cu sprijinul CEIFAC – Colegiul European de Investigații Financiare și Analiză Financiară Criminalistică, al GRASCO – Laboratorul de Cercetare și stabilire de strategii pentru neutralizarea Criminalității Organizate – Universitatea din Strasbourg (Franța), al Institutului de Cercetări Juridice al Academiei Române și al UPLR – Uniunea Profesiilor Liberale din România.

Obiectivul central al sesiunii este formarea și îmbunătățirea cunoașterii cu privire la identificarea și furnizarea probatoriului în domeniul infracționalității financiare în cursul investigațiilor. Ca oportunitate profesională, profesiile derivate în acest domeniu se referă în special la cei care doresc să candideze ulterior la posturi din cadrul EUROPOL, EUROJUST, OLAF – agenții sau rețele ale Uniunii Europene, dar și la nivel național, în cadrul în special al noilor instituții create precum ANABI și în alte structuri care sunt implicate în dezvoltarea instrumentelor de cooperare privind specializări precum unitățiile de informații financiare (Oficiul Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor) și la metode tot mai complexe de investigare financiară. Aceste specializări s-au impus pe piața muncii  ca domenii de frontieră între studiile juridice și cele economico-financiare.  

Special Guest Speaker (t.b.c.): Conf. Univ. dr. Chantal CUTAJAR – Universitatea din Strasbourg, Director CEIFAC/GRASCO, Viceprimar al Municipiului Strasbourg.Lectori: Dr. Camelia BOGDAN – cercetător, Centrul Regional Francofon de Cercetări Avansate în Științele Sociale, visiting fellow al Institutului de Studii Juridice Avansate, Londra, absolvent al Colegiului de Investigații Financiare, Strasbourg; Dr. Georgeta GHEȚE-DĂNĂU, Președintele Asociației Profesionale a Formării în Administrația Publică Locală – CINAQ; Sever AVRAM, Președintele Executiv al Fundației EUROLINK-Casa Europei/Coordonator General CIO-SUERD.

Diploma de Absolvire va fi eliberată în co-tutelă de Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” (CIO-SUERD), proiect fondat în parteneriat cu Academia Română, și Asociația Profesională a Formării în Administrația Publică Locală (CINAQ), fiind însoțită de o Anexă pentru detalierea competențelor acumulate în cursul sesiunii de formare.

Partener Media Asociat: Juridice.ro
Parteneri Media: TVH, Finantare.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicații Mobile, Opinia Națională, SmartFinancial.ro, BrandInfo.ro, PRwave.ro, ComunicateMedia.ro, CalendarEvenimente.ro, Tribuna Economica, 24PHarte.ro, ”Buletin Dunărean”.

Înscrierile se fac conform principiului ”Primul venit-primul servit”, în baza completării Formularului de Înscriere, în limita a maxim 15 locuri disponibile, până în data de 16 iunie 2017. Participanții care achită costul integral până cel târziu în data de 10 iunie 2017 beneficiază de o reducere de 10% din contribuția de participare la sesiunea de training.

Detalii suplimentare pot fi consultate pe siteul www.houseofeurope.ro sau solicitate Secretariatului Tehnic prin e-mail: info@houseofeurope.ro ori telefonic la tel./fax: 021.230.49.97.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *